Over – De Nieuwe Verbinders

De Nieuwe Verbinders in het kort

De Nieuwe Verbinders is een maatschappelijk leiderschapsprogramma van Diversion waarin jij, samen met andere jongeren tussen de 17 en 30 jaar uit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht, in 20-30 weken wordt opgeleid tot de verbinder van morgen. Meer weten over het programma

Missie

Al 15 jaar biedt Diversion jongeren, die soms niet vanzelf hun weg weten te vinden naar maatschappelijk leiderschap, een platform waar zij zich kunnen ontwikkelen, hun stem kunnen laten horen, en hun frustratie om kunnen zetten in positieve impact. De Nieuwe Verbinders is hierop een aanvulling. Het biedt jongeren een springplank. We stomen ze klaar, begeleiden hen en koppelen hen aan organisaties waar ze vanuit hun ervaring en op hun manier impact kunnen maken. DNV laat jongeren ervaren dat zij zichtbaar positieve invloed kunnen hebben op hun (grootstedelijke) omgeving.
De Nieuwe Verbinders biedt ook de kans aan organisaties om samen met jongeren te werken aan het tegengaan van maatschappelijke spanningen. Organisaties krijgen de kans om de vaardigheden en ervaringen van jongeren met een diverse achtergrond en maatschappelijke drive voor hun doelstellingen in te zetten.

Visie

Wij geloven in een open samenleving, waarin iedereen de ruimte voelt om zich uit te spreken. Het gesprek over sociale cohesie, diversiteit en inclusie wordt nu gevoerd in extremen. Extremen tegenover elkaar zetten werkt polarisatie in de hand. Hoe behoud je in een dergelijke situatie de nuance en blijf je gericht op samen vooruitgang boeken?

In toenemende mate voegen jongeren zich bij de zwijgende meerderheid. Zij voelen zich onvoldoende behept en veilig om zich uit te spreken. Ze staan onder druk, niet alleen vanuit hun eigen gemeenschap, maar ook vanuit de samenleving als geheel. Steeds vaker zien wij bij deze jongeren een overtuiging ontstaan dat het veiliger is om dan maar je mond te houden of dat het toch geen zin heeft om je uit te spreken. Wij zien hierin een groot verlies, en hebben de ambitie het tij te keren. We moeten investeren in deze groep: het moet een vanzelfsprekend goed blijven om door bubbels heen de dialoog aan te gaan.

Programma

Programma

Een gratis maatschappelijk leiderschapsprogramma in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In 3 uur per week (20-30 a) zet jij je in als verbinder in jouw stad en maak je impact.