Nieuws en Updates – De Nieuwe Verbinders

Nieuws en Updates

FILTER

Thumnail

Verbinder Uitgelicht: Ianthe Smulders

“Tegenwoordig bestaat de neiging de verschillen tussen mensen óf te willen negeren, óf op te willen lossen, terwijl ik me gerealiseerd heb dat deze kunnen blijven bestaan.

We kunnen juist leren van elkaars verschillen. Bij DNV was dit voelbaar.” – Verbinder Ianthe

Thumnail

Verbinder Column: Sjoerd Geelhoed

“Mensen van Leeuwarden tot Middelburg staan op omdat er nu echt iets moet veranderen. Eindelijk lijkt er een grote maatschappelijke discussie over racisme in Nederland op gang te komen.

Tegelijk zie ik juist aan deze discussie dat Nederland op dit vlak nog een lange weg te gaan heeft.” – Verbinder Sjoerd

Thumnail

Wereldddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling

Morgen is het Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling.

Hoe ga je open en positief een gesprek aan met een vriend(in) die zich in een totaal andere bubbel bevindt dan jij? Hoe prik je door elkaars bubbel heen? Wij helpen je graag een eind op weg!

Thumnail

Vrouwenrechten in tijden van crisis

„In tijden van crisis vallen vrouwenrechten vaak als eerste van de politieke agenda af. Dat is nu niet anders”, zegt Floor Dekker van WO=MEN, een platform dat zich (inter)nationaal inzet voor gendergelijkheid en vrouwenrechten.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen niet groter wordt.

Thumnail

Verbinder Uitgelicht: Sarvin Alitafreshi

“Ik wilde altijd anderen tevreden stellen en leefde niet voor mezelf. Na een nare ervaring en de hulp die ik daarna heb gekregen, heb ik besloten weer voor mezelf te kiezen. Deelnemen aan De Nieuwe Verbinders was één van de dingen waaruit dit blijkt.” – Verbinder Sarvin

Thumnail

Verbinder Column: Naomi Bendt

“Niet te vaak je mening geven, dat komt onaardig over.”
“Nooit alleen naar huis lopen!”

Dit zijn allemaal uitspraken die ik tijdens mijn jeugd constant hoorde. Nu eigenlijk nog steeds. Toen ik jonger was dacht ik niet eens na over waarom dit werd gezegd. Inmiddels weet ik het, en de reden is verschrikkelijk.

Thumnail

Fysieke afstand betekent niet sociale afstand

Hoe kun je blijven verbinden terwijl we omwille van de coronacrisis fysiek sociaal contact moeten mijden? Hoe kunnen we zorgen voor een positief geluid? Als individu ben je daarin zeker niet machteloos. Lees nu wat jíj op dit moment zou kunnen doen.

Thumnail

Verbinder Uitgelicht: Latisha Burggraaf

“Polarisatie en discriminatie zijn mijn dagelijkse realiteit. Het voelt toch altijd alsof ik 1-0 achtersta.

Door er met iemand een gesprek over aan te gaan, kun je diegene aan het denken zetten. Dat is soms al genoeg om impact te maken.” – Verbinder Latisha

Thumnail

Verbinder Column: Lotte Floors

Waarom is het belangrijk om je vrijwillig in te zetten voor je stad?

“Ik krijg er energie van, leer veel van de mensen die ik ontmoet en draag graag mijn steentje bij aan de stad waarin ik leef.”

Lees nu de column van Verbinder Lotte.

Thumnail

Black History Month

Het verleden blijven benadrukken leert ons belangrijke lessen voor de toekomst. De geschiedenis van de wereld vanuit de beleving van anderen, geeft ons een vollediger beeld van hoe deze tijd écht was.

Thumnail

Verbinder Uitgelicht: Chris Bizimana

“DNV heeft me laten inzien hoe je een groot probleem in een stad met kleine stappen kan oplossen en het vertrouwen gegeven dat ook ik dit kan.” – Verbinder Chris

Thumnail

Nieuwe Website!

We hebben een nieuwe website! Check it out.

bg

Over de Nieuwe Verbinders

over ons

De Nieuwe Verbinders is een maatschappelijk leiderschapsprogramma van Diversion waarin jij, samen met andere jongeren tussen de 17 en 30 jaar uit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht, in 20-30 weken wordt opgeleid tot de verbinder van morgen.